X

UCLan Cyprus

Go back to Homepage

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLan CYPRUS

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus λειτουργεί στην Κύπρο από το 2012 και βρίσκεται κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι πλήρως αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, καθώς και από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας της Αγγλίας (QAA). Προσφέρει άριστη Κυπριακή-Βρετανική Ανώτατη εκπαίδευση, σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό αλλά και ερευνητικό επίπεδο.

Δομημένο σε ισχυρές ακαδημαϊκές αρχές, το UCLan Ηνωμένου Βασιλείου, ως το μητρικό Πανεπιστήμιο, μετράει περισσότερα από 190 χρόνια ιστορίας καθώς θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα και πλουσιότερα Δημόσια Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Η μοναδική αυτή συνέργεια αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus λαμβάνουν δύο πτυχία, από τα Πανεπιστήμια UCLan Cyprus και UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

10 ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLan CYPRUS.

  1. Δύο Πτυχία με Διεθνή Αναγνώριση
  2. Το Πανεπιστήμιο UCLan βρίσκεται στο 6,5% της Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων
  3. Οι Καλύτερες Ακαδημαϊκές Σχολές στην Κύπρο
  4. Διεθνείς Διακρίσεις και Πρωτιές
  5. Προγράμματα που Ανταποκρίνονται στις Σύγχρονες Απαιτήσεις της Αγοράς
  6. Μοναδική Φοιτητική Ζωή (Join #UCLanians)
  7. Άριστο Ακαδημαϊκό Προσωπικό
  8. Υπερσύγχρονη Βραβευμένη Πανεπιστημιούπολη
  9. Υψηλός Βαθμός Ικανοποίησης Φοιτητών
  10. Βρετανικές Σπουδές στη Μισή Τιμή

Σπούδασε στο μοναδικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου χωρίς το οικονομικό κόστος της Βρετανικής εκπαίδευσης και διαμονής όπως και της αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε μετά τις τελευταίες πολιτικές αλλαγές στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση (BREXIT). Για να επιτρέψουμε στους αριθμούς να μιλήσουν από μόνοι τους, το μέσο κόστος σπουδών στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι περίπου 50% λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο Βρετανικό Πανεπιστήμιο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 2020-21
Προπτυχιακά Προγράμματα
Μεταπτυχιακά Προγράμματα

ΠΑΤΗΣΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ, ΚΥΠΡΟΣ
Η ζωή και οι σπουδές στη Λάρνακα επιτρέπουν στους φοιτητές να εξελιχθούν σε ένα ιδανικό και εξαιρετικά ευχάριστο περιβάλλον, ενώ λαμβάνουν αυθεντική Βρετανική εκπαίδευση. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Κύπρου και είναι γνωστή για τις πανέμορφες και καθαρές της παραλίες, για το ποιοτικό φαγητό καθώς και για την άφθονη νυχτερινή της διασκέδαση.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Κύπρου, και απέχει μόνο 1,5 ώρα από τα Ελληνικά αεροδρόμια. Η μεταφορά από το αεροδρόμιο στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus διαρκεί μόνο 15 λεπτά με αυτοκίνητο ενώ τακτικά δρομολόγια λεωφορείων είναι διαθέσιμα από το κέντρο της πόλης στην Πανεπιστημιούπολη και αντίστροφα. Τέλος, η Αγία Νάπα με τις χρυσές της αμμουδιές και τα κρυστάλλινα νερά, βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και η Λευκωσία απέχει μόλις 30 λεπτά.

Η Λάρνακα αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για ένα Πανεπιστήμιο και ο απόλυτος προορισμός για τους φοιτητές.

Ναυάγιο Ζηνοβία, ένα από τα διασημότερα ναυάγια του κόσμου

Η Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στην καρδιά της Λάρνακας

Το τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ, στην Αλυκή Λάρνακας

Φωτογραφία από νυχτερινό κέντρο στην καρδιά της Λάρνακας

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ – THE STUDENT’S NEST
To ολοκαίνουργιο φοιτητικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus αποτελείται από 5 κτίρια με συνολικά 171 φοιτητικά δωμάτια παρέχοντας στους φοιτητές του Πανεπιστημίου ένα σύγχρονο, άνετο και ασφαλές περιβάλλον για μια ευχάριστη φοιτητική ζωή.

Όλα τα διαμερίσματα είναι πλήρως επιπλωμένα, με κοινόχρηστο καθιστικό, τηλεόραση και εξοπλισμένη κουζίνα με εστία, φούρνο, ψυγείο/καταψύκτη και φούρνο μικροκυμάτων. Το συγκρότημα βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης, σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από την παραλία και 5 λεπτών από την πόλη της Λάρνακας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ & ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Τα κριτήρια εισδοχής στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ακολουθούν τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στην εκπαίδευση όπως έχουν θεσμοθετηθεί από το μητρικό Πανεπιστήμιο. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι λαμβάνεται υπόψη ο γενικός βαθμός απολυτηρίου ή αντίστοιχος γενικός βαθμός από διεθνώς αναγνωρισμένες εξετάσεις (Α’ Levels) καθώς και η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας τεκμηριωμένη από διεθνείς πιστοποιήσεις αγγλικών εξετάσεων όπως είναι τα IELTS, GCE, IGCSE κτλ, ή από το Αγγλικό τεστ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. Παράλληλα προσφέρονται ειδικά εντατικά μαθήματα Αγγλικών για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν το επίπεδό τους είτε για προπτυχιακό ή για μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Τo Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη ανασφάλεια και τις οικονομικές επιβαρύνσεις της κάθε οικογένειας, προέβει σε μείωση των διδάκτρων για όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Παράλληλα το Πανεπιστήμιο επιβραβεύει τους άριστους μαθητές και μαθήτριες προσφέροντας μερική υποτροφία μέχρι και 50% για τον πρώτο χρόνο σπουδών. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα να συνεχιστεί η υποτροφία και τα επόμενα έτη σπουδών με την προϋπόθεση ότι οι φοιτητές θα εξασφαλίσουν 70% της συνολικής βαθμολογίας.

Apply Now
Join our Open Days
Contact Us