Τεράστια επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση βιβλίου του Δρα Ανδρέα Π. Ποιητή «Η εκκαθάριση εταιρειών» στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus
Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07η Ιανουαρίου 2016 η παρουσίαση του βιβλίου του Δρα Ανδρέα Ποιητή με τίτλο «Η εκκαθάριση εταιρειών», β’ έκδοση στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ Νίκος Τορναρίτης, Προέδροι του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, Επαρχιακοί Δικαστές, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, νομικοί και πλήθος κόσμου.
Ομιλητές στην παρουσίαση ήταν ο Δρ. Ανδρέας Ποιητή, δικηγόρος και συγγραφέας του βιβλίου, ο Δρ. Τιμ Πότιερ, Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, ο Κος. Βάσος Θεοδώρου, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας, ο Κος. Σταύρος Μαυρομμάτης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, ο Κος. Δώρος Ιωαννίδης, Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, και η Κα. Αννίτα Δημητρίου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.
Ο Δρ Ανδρέας Ποιητής στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ‘όταν παρουσιαζόταν τότε το βιβλίο αυτό, κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι θα επακολουθούσε μια δεύτερη έκδοση τόσο σύντομα. Όμως, η κατάσταση άλλαξε άρδην. Το πέπλο που σκέπαζε την οικονομική κατάσταση της Κύπρου διακορεύθηκε και φάνηκε από κάτω το φρικτό πρόσωπο της οικονομικής κατάρρευσης, η οποία υπήρχε προ πολλού. Έγινε το κούρεμα. Η Κυβέρνηση και η Βουλή έστερξαν να τροποποιήσουν την νομοθεσία περί αφερεγγυότητας. Μεταξύ των διατάξεων που τροποποιήθηκαν ήσαν και πολλές διατάξεις περί εκκαθάρισης εταιριών. Έτσι, το βιβλίο έπρεπε να επικαιροποιηθεί, κάτι που γίνεται με την παρούσα έκδοση. Στην έκδοση αυτή σχολιάζονται όλες οι νέες διατάξεις, μερικές από τις οποίες κρίνονται ως αντισυνταγματικές, και αναπτύσσονται τα σχετικά επιχειρήματα τα οποία είναι δυνατόν να προωθηθούν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για να κρίνει την τυχόν αντισυνταγματικότητά τους. Ταυτόχρονα, αναλύονται και οι προϋφιστάμενες διατάξεις, όπως στην πρώτη έκδοση, μερικές εκ των οποίων εκτενέστερα στην παρούσα έκδοση’.
Σημείωσε επίσης κλείνοντας ότι ‘δεν αναμένεται ο μελετητής να θυμάται όλες τις λεπτομέρειες του βιβλίου. Αποκομίζει, όμως, το όφελος που αποκομίζει κάθε μελετητής από οποιοδήποτε βιβλίο. Δηλαδή γνωρίζει το περιεχόμενο της σκέψης του συγγραφέα επί του θέματος, τον τρόπο της σκέψης του και τον τρόπο διατύπωσης της σκέψης του. Άλλωστε μόρφωση δεν είναι οι γνώσεις, αλλά το κατάλοιπο των γνώσεων. Είναι εκείνο που απομένει όταν οι γνώσεις, αφού αποκτηθούν, ξεχασθούν, ή παραμερισθούν, ή απομονωθούν από την υπόλοιπη εγκεφαλική λειτουργία. Είναι, δηλαδή, η καλλιέργεια του πνεύματος και του ήθους. Και η νομική επιστήμη είναι και τα δύο αυτά. Κάθε επιστήμη πρέπει να είναι αυτά τα δυο. Χάριν της πράξης’.
Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus τονίστηκε ο στόχος του βιβλίου, όπου σύμφωνα με αυτόν (όπως καταγράφεται στο πρόλογο της έκδοσης) ‘στόχος είναι όχι μόνο η προώθηση της επιστήμης, αλλά και η παροχή βοήθειας και εύκολης αναφοράς σε όσους αφιέρωσαν τη ζωή τους στη δικαιοσύνη, γιατί οι ευσυνείδητοι νομικοί δεν είναι μόνο οι κίονες που τη στηρίζουν, αλλά και τα κιονόκρανα που στολίζουν ολόκληρη την κοινωνία’.
Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus με την παρουσίαση αυτή, κάνει ακόμη ένα βήμα προς την πρόοδο της επιστήμης και συμβάλει με το δικό του τρόπο στην περαιτέρω διείσδυση και ανάλυση αναγκαίων αλλά και καίριων κατά τα σύγχρονα δεδομένα θεματικών.