Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Latest News

Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία: Κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία; Σεμινάριο ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, σας προσκαλεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30, στις εγκαταστάσεις του στην Λάρνακα, σε σεμινάριο ενημέρωσης με θέμα την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία από συστήματα ασύρματων τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των κεραίων κινητής τηλεφωνίας.

Η κινητή τηλεφωνία και τα ασύρματα δίκτυα αποτελούν ίσως το σημαντικότερο κομμάτι των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών. Εκτιμάται, ότι παγκόσμια, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων φτάνουν σήμερα τα 7 δισεκατομμύρια, μη συμπεριλαμβανομένων των χρηστών ασυρμάτων δικτύων Wi-Fi. Η ραγδαία αυτή εξέλιξη των ασύρματων τηλεπικοινωνιών τα τελευταία 30 χρόνια έχει συνδυαστεί με μια αυξημένη ανησυχία και προβληματισμό σε σχέση με τις πιθανές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία που μπορεί να επιφέρει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από κεραίες ασύρματων συστημάτων.

Το Τμήμα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus επιδεικνύοντας μεγάλη ευαισθησία στο θέμα και στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, έχει προχωρήσει σε σχετική ακαδημαϊκή ερεύνα, της οποίας τα ευρήματα είναι αναρτημένα εδώ, και θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Έγκριτοι επιστήμονες σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, θα επιχειρήσουν επίσης να απαντήσουν κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με το τι είναι η Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία, ποιες οι πηγές της, την πιθανή επικινδυνότητα της για την δημόσια υγεία, μέτρα προστασίας αλλά και σε ερωτήσεις που θα τεθούν από το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στο τηλέφωνο 24 69 40 00 ή στο email [email protected]. Βρείτε το φυλλάδιο και τους ομιλητές εδώ.

*Θα προηγηθεί δεξίωση (19:00). 

Date