Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Latest News

Μνημόνιο Συναντίληψης Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και Sinopsis

 

Μνημόνιο συναντίληψης υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus  και η εταιρεία l.A.S. Sinopsis LTD, την Τρίτη, 28 Ιουλίου, στο κτίριο του Πανεπιστημίου στην Πύλα, με κύριο στόχο την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και τη διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο με την ουσιαστική εμπλοκή των νέων. Σκοπός του μνημονίου είναι να παρέχει το πλαίσιο για συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και της εταιρείας Sinopsis στους τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας και της εφαρμοσμένης εμπειρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ευρύτερος στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να διευκολύνει τη διάδοση της υψηλών προδιαγραφών τεχνογνωσίας και τη μεταφορά τεχνολογίας προς τα μέλη και των δύο υπογραφόντων, ώστε να μπορούν να ενισχύσουν τη στρατηγική τους θέση σε σχέση με τις καινοτομίες στον τομέα της Διαχείρισης και Εξόρυξης Δεδομένων, Υπολογιστικού Διαδικτύου και Κινητής Τηλεφωνίας, Υπολογιστικού Νέφους, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Επίσης, η συμφωνία περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση φοιτητών, την εμπλοκή της Sinopsis σε φοιτητικά έργα, την κοινή ερευνητική δραστηριότητα, την επιχειρηματική υποστήριξη φοιτητών και τη συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης και μεθόδων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Δρ. Melinda Tan, υπογράφοντας τη συμφωνία, τόνισε ότι «τέτοιες συνεργασίες με οργανισμούς όπως η Sinopsis, οι οποίοι δίνουν ώθηση στους νέους, αποκτούν ιδιαίτερη αξία στους δύσκολους καιρούς που βιώνει ο τόπος και στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα».

Τη συμφωνία υπέγραψε από πλευράς της εταιρείας l.A.S. Sinopsis LTD ο Διευθύνων Σύμβουλος (Managing Director) της εταιρείας κος Πάμπος Χαραλάμπους. Κατά την δημοσιογραφική διάσκεψη ο κος Χαραλάμπους τόνισε ότι «έχουμε ανάγκη για τέτοιες πρωτοβουλίες για να προάγεται η συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών οργανισμών και εταιρειών ώστε να προωθείτε η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων τα οποία να είναι ανταγωνιστικά τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».




Date