Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Latest News

Πρωτόκολλο συνεργασίας Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και Tεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την υλοποίηση μιας σειράς κοινών εκπαιδευτικών, επιστημονικών και πολιτιστικών δράσεων, υπόγραψαν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το University of Central Lancashire, Cyprus.  Στη συμφωνία κατέληξαν οι διοικήσεις των δυο Πανεπιστημίων, με γνώμονα τον κοινό στόχο για προώθηση  συνεργειών μεταξύ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Κύπρο.

Η συμφωνία υπογράφτηκε από την Πρύτανη του ΤΕ.ΠΑ.Κ, Καθ. Ελπίδα Κεραυνού –Παπαηλιού και την Πρύτανη του UCLan Cyprus, Dr. Melinda Tan, στην παρουσία εκπροσώπων των δυο Πανεπιστημίων, του Καθ. Πανίκου Πουτζιουρή (Head of Business & Management School), του Δρ. Ανδρέα  Σιάμαρου (Academic Development Lead), της κας. Annita Demetriou (Recruitment and External Liaison Officer),  της κας. Ζωής Παπαγρηγορίου (Εσωτερικής Νομικού Συμβούλου) και του Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας Δρ. Χαράλαμπου Χρυσοστόμου.

Η συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων επικεντρώνεται σε άξονες όπως, η ανάπτυξη και από κοινού προσφορά διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών (joint degrees, distance learning degrees), την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων (συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, κτλ.), η υποβολή κοινών ερευνητικών προτάσεων και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και άλλων καινοτόμων πρωτοβουλιών και η από κοινού αξιοποίηση υπαρχόντων υποδομών και τεχνογνωσίας.

Συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι και ιδέες με τους οποίους θα λειτουργήσει η συνεργασία μεταξύ των δυο μερών και συμφωνήθηκαν οι πρώτες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν την ανταλλαγή προσωπικού για επισκέψεις και τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων οι οποίες θα είναι ανοικτές για τους φοιτητές και το κοινό, στη Λεμεσό και τη Λάρνακα αντίστοιχα.

Date