Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Latest News

Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης: ‘Διαιτησία: επίπεδο Associate Arbitrator’

Το Κυπριακό Κέντρο Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης σε συνεργασία με την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus προσφέρουν μία σειρά μαθημάτων επαγγελματικής κατάρτισης στην Διαιτησία. Το πρόγραμμα θα αποτελείται από τρεις ενότητες. Κάθε ενότητα θα διδάσκεται μέσα από διαλέξεις και θα διαρκεί 10 βδομάδες, ενώ στο τέλος οι υποψήφιοι θα εξετάζονται γραπτώς. Οι επιτυχόντες των γραπτών εξετάσεων κάθε ενότητας θα αποκτούν τον τίτλο του Associate Arbitrator, Arbitrator και Arbitrator Fellow αντίστοιχα.

Η πρώτη ενότητα επικεντρώνεται στις βασικές αρχές της διαιτησίας και στο τοπικό πλαίσιο διαιτησίας που εφαρμόζεται στην Κύπρο. Η κατοχή πτυχίου Νομικής δεν είναι απαραίτητη, ενώ βασικές αρχές Δικαίου θα περιέχονται στην διδακτέα ύλη. Οι διαλέξεις θα παρέχονται από πολύ έμπειρους διαιτητές της Κύπρου και οι εξετάσεις θα καλύπτουν εξίσου τις θεωρητικές και τις πρακτικές πτυχές της διαιτησίας, ούτως ώστε οι επιτυχόντες να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη καριέρα ως associate arbitrators.

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus προσφέρει ήδη μια «ελίτ» νομική εκπαίδευση τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Με αυτή την σειρά μαθημάτων αποσκοπεί στην ικανοποίηση των απαιτήσεων τόσο των τοπικών όσο και των διεθνών αγορών στον τομέα της διαιτησίας. Ο πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης, κ. Κώστας Τσιρίδης, δήλωσε: ‘Είναι με ιδιαίτερη χαρά που εκ μέρους του Κυπριακού Κέντρου Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης χαιρετίζω την έναρξη σειράς μαθημάτων για την επιμόρφωση ενδιαφερομένων προσώπων σε θέματα διαιτησίας.  Φιλοδοξούμε ότι το πρόγραμμα που καθιερώνεται από κοινού μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του Κυπριακού Κέντρου Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του θεσμού της διαιτησίας στην Κύπρο.’

Η πρώτη ενότητα θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές παρακαλώ επισκεφτείτε το σύνδεσμο: www.uclancyprus.ac.cy/en/news/latest-news/arbitration-module-associate-arbitrator-level/.

Date