Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Seminars & Events

Σεμινάριο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με τίτλο «Η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και το διεθνές δίκαιο»

Σεμινάριο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με τίτλο «Η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και το διεθνές δίκαιο»

Με τις προοπτικές για την επανένωση της Κύπρου να δείχνουν θετικές, όλο και μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί κατά τους επόμενους μήνες στο υπεράκτιο ενεργειακό δυναμικό της Ανατολικής Μεσογείου. Υπό το πρίσμα αυτό, ένα σημαντικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία την Παρασκευή 3 Ιουλίου, με τίτλο «Η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και το διεθνές δίκαιο». Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, το Τμήμα Διεθνούς Δικαίου του MGIMO στη Μόσχα (συνδεδεμένο Πανεπιστήμιο με το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ) και το κορυφαίο Δικηγορικό Γραφείο Χριστόδουλος Γ. Βασιλειάδης & Σία ΔΕΠΕ. Το σεμινάριο θα εξετάσει το διεθνές νομικό καθεστώς σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, θα παρέχει ενημέρωση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των συμφωνιών με τη θαλάσσια οριοθέτηση στην Ανατολική Μεσόγειο, θα μελετήσει τη ρωσική εμπειρία στην οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων (συμπεριλαμβανομένης και της υφαλοκρηπίδας, κεντρικής σημασίας στο δίκαιο της θάλασσας), καθώς και την επίλυση των διαφορών μεταξύ κρατών και των πολυεθνικών επιχειρήσεων ενέργειας.

Ο επικεφαλής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Δρ Tim Potier, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση με το MGIMO (ένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια της Ρωσίας) και το γραφείο του Χριστόδουλου Βασιλειάδη, ο οποίος βοήθησε στην εδραίωση άριστων σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πιστεύω ότι η Ρωσία έχει πολλά να προσφέρει στο νησί κατά τη διάρκεια των προσεχών ετών σε σχέση με την ενέργεια. Η Ρωσία είναι πρόθυμη να βοηθήσει και είναι σημαντικό αυτή η εμπειρογνωμοσύνη να είναι ευπρόσδεκτη. Για αυτό το σεμινάριο είναι μεγάλης σημασίας.» Το σεμινάριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 3 Ιουλίου στο Επιχειρηματικό Κέντρο Λήδρα (Ποσειδώνος 1 στην Έγκωμη) και αρχίζει στις 09:30.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 24694000 ή στο [email protected].

 

Date