Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Latest News

Συνέδριο Ευρωβουλής Νέων Κύπρου στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus – “Η ψηφιακή γενιά αναβαθμίζει την Ευρώπη”

Συνέδριο Ευρωβουλής Νέων Κύπρου στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus – “Η ψηφιακή γενιά αναβαθμίζει την Ευρώπη”

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 9ο Εθνικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (ΕΝΚ) Κύπρου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus από τις 26 μέχρι τις 29 Αυγούστου.  Η όλη διοργάνωση υπό τον τίτλο “Discussing Europe” επέτρεψε στους συμμετέχοντες, σε Απόφοιτους του EKN και άλλους Κύπριους νέους από άλλες ΜΚΟ να έχουν εις βάθος συζητήσεις σχετικά με το κύριο θέμα του συνεδρίου: “Η ψηφιακή γενιά αναβαθμίζει την Ευρώπη”. 

Εμπνευσμένο από το ψηφιακό θεματολόγιο για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Ορίζοντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2020 (European Commission’s Horizon 2020), το θέμα έδωσε την ευκαιρία για συζητήσεις σχετικά με μια ποικιλία κρίσιμων ευρωπαϊκών θεμάτων, τα οποία εμπίπτουν στην ευρύτερη θεματική του να καταστεί η Ευρώπη ψηφιακά ενεργή. 

Η Τελετή Έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στο υπερσύγχρονο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, δεν φιλοξένησε μόνο τους συμμετέχοντες του συνεδρίου, αλλά και αξιωματούχους από την Κύπρο και το εξωτερικό. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Πρέσβης της Αυστρίας, Δρ. Mueller, ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κος Κ. Μαυρίδης και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κα Αίγλη Παντελάκη.

Για πρώτη φορά φέτος η εκδήλωση “Discussing Europe” ακολούθησε μια νέα μορφή, με πέντε ομάδες εργασίας, πέντε ειδικούς, βασικά σημεία δράσης και μια γενική συζήτηση με εκατοντάδες συμμετέχοντες. Οι Ομάδες Εργασίας με τους αντίστοιχους Ομιλητές συμπεριλάμβαναν: την Eπιχειρηματικότητα που παρουσίασε ο Andrew Michael – Διευθύνων Σύμβουλος, συνιδρυτής της FUNIFI, την Έρευνα & Καινοτομία με επικεφαλής τη Δρ. Ιωσηφίνα Αντωνίου – Λέκτορας στην Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, τη Συνδεσιμότητα & Πρόσβαση για Όλους από το Νεόφυτο Παπαδόπουλο – Διευθυντή του Γραφείου του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την Οικονομία & τις Επιχειρήσεις από τον Danny Gooris – Ανώτερο Διευθυντή της Oracle Academy, ΕΜΕΑ  region και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση η οποία  αναλύθηκε από τον κον Κώστα Αγρότη – Διευθυντή Τμήματος Ι.Τ. του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι ανταλλαγές απόψεων στις Ομάδες Εργασίας έδωσαν τη δυνατότητα για μια σε βάθος συζήτηση σχετικά με τις πτυχές του ψηφιακού θεματολογίου για την Ευρώπη και τα βασικά συμπεράσματά τους θα δημοσιευθούν σύντομα σε μια επίσημη έκθεση από το ΕΚΝ.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus θα ήθελε να ευχαριστήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων για την καθιέρωση του συνεδρίου “Discussing Europe” ως μια σημαντική επιτυχία για όλους.

Date