Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Latest News

Συνεργασία Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με Cyta

Συνεργασία Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με Cyta 

Συμφωνία συναντίληψης για τεχνολογική και ακαδημαϊκή συνεργασία υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus  και η Cyta, την Τρίτη, 2 Ιουνίου, στο κτίριο του Πανεπιστημίου στην Πύλα, με κύριο στόχο την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και τη διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο με την ουσιαστική εμπλοκή των νέων.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στα δύο μέρη τη βελτίωση της στρατηγικής τους θέσης στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών, των Ηλεκτρονικών, της Ασφάλειας Διαδικτύου, των Ασύρματων και Κινητών Δικτύων, του Υπολογιστικού Νέφους, του Big Data και Data Analytics. Επίσης, η συμφωνία περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση φοιτητών, την εμπλοκή της Cyta σε φοιτητικά έργα, την κοινή ερευνητική δραστηριότητα, την επιχειρηματική υποστήριξη φοιτητών μέσω του Κέντρου Καινοτομίας της Cyta και τη συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης και μεθόδων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Δρ. Melinda Tan, υπογράφοντας τη συμφωνία, τόνισε ότι τέτοιες συνεργασίες με οργανισμούς όπως η Cyta, οι οποίοι δίνουν ώθηση στους νέους, αποκτούν ιδιαίτερη αξία στους δύσκολους καιρούς που βιώνει ο τόπος και στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα. H Δρ. Tan υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Μέσω αυτής της σύμπραξης, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ενισχύει τη διασύνδεση των φοιτητών του με την αγορά εργασίας και ιδιαίτερα με πρωτοποριακές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Cyta, ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η καινοτομία και η εκπόνηση έρευνας σε εξειδικευμένους τομείς αιχμής, που αποτελούν σημαντικές πτυχές της ανταγωνιστικότητας και κινητήρια δύναμη για την επίτευξη της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης».

Τη συμφωνία υπέγραψε από πλευράς της Cyta o Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε:«Οι στρατηγικές συνεργασίες μας με πανεπιστήμια, με επιχειρηματικούς αγγέλους και επενδυτές, η παροχή υποστήριξης σε νέους ανθρώπους και επιστήμονες και η δημιουργία του δικού μας Κέντρου Καινοτομίας δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να μετατρέπουμε ιδέες, σε νεοφυείς εταιρείες (start-ups).  Συμμετέχουμε ενεργά στην οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για τη χώρα μας”. Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε με έμφαση ότι η Cyta θα παραμείνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων για μια καλύτερη Κύπρο.

Δελτία Τύπου της Cyta και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να βρείτε, επίσης, στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/pr/pressreleases.  

UCLan Cyprus signed a Memorandum of Understanding with CYTA regarding technological and academic cooperation on the 2nd of June at the University Campus, aiming at promoting research, innovation and entrepreneurship in Cyprus with the active involvement of young people.

 

Date