Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Latest News

Τελετή Αποφοίτησης 2015 Πανεπιστημίου UCLan Cyprus

Τελετή Αποφοίτησης 2015 Πανεπιστημίου UCLan Cyprus

 

Η 3η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Λάρνακα.

Η άκρως εντυπωσιακή και υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου τελετή τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Καδή και την τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον ίδιο, ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας, βουλευτές καθώς και μέλη της επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

Αποφοίτησαν συνολικά 30 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, ενώ τιμήθηκαν 13 φοιτητές για τις υψηλές επιδόσεις τους.

Στο χαιρετισμό της η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Prof Melinda Tan σημείωσε ότι «η ατζέντα του Πανεπιστημίου είναι φιλόδοξη, καινοτόμος, γενναία και γεμάτη προκλήσεις. Ατζέντα απαραίτητη ώστε το Πανεπιστήμιο να συνεχίζει να διαπρέπει και να είναι ακόμη περισσότερο επιτυχημένο. Πρόκειται για μια ατζέντα ενός σύγχρονου παγκοσμίου επιπέδου Πανεπιστημίου». Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των καθηγητών του Πανεπιστημίου ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις δραστηριότητες των υφιστάμενων αλλά και τη δημιουργία νέων ερευνητικών κέντρων.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Καθ Κώστας Καδής αφού συνεχάρη όλους του απόφοιτους αλλά και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus για το επίπεδό του και τη συνεχή πρόοδο του, ανέφερε ότι «κάθε αποφοίτηση αποτελεί ένα επίτευγμα αφού είναι το αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και αφοσίωσης».

Κατά την διάρκεια της τελετής τιμήθηκε η Δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, η οποία έχει διοριστεί ως Επίτιμη Διδάκτωρ (“Honorary Fellow”) στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, όπως και ο Δρ Γιάννης Λαούρης, ο οποίος έχει διοριστεί ως Επίτομος Διδάκτωρ στη Σχολή Επιστημών του Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Σχολή Επιστημών και η Νομική Σχολή, κάτω από τις οποίες προσφέρεται μια ευρεία επιλογή προγραμμάτων σπουδών.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus έχει πλέον την Τελική Άδεια Λειτουργίας του ενώ όλα τα προγράμματα σπουδών διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα και ακολουθούν ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές με εκείνα του μητρικού πανεπιστημίου, με ταυτόχρονη έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας. Οι σχολές του Πανεπιστημίου συνεργάζονται με επαγγελματικούς φορείς όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου, και τα προγράμματα αυτά έχουν τύχει αναγνώρισης από διεθνούς φήμης επαγγελματικά σώματα.

Date