Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Latest News

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στηρίζει το Code Cyprus 2015

Εμπνέοντας Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων να Μάθουν για την Επιστήμη των Υπολογιστών

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου στην πανεπιστημιούπολη του UCLan Cyprus, η ημερίδα Code Cyprus 2015 για μαθητές γυμνασίων και λυκείων.  Η ημερίδα είχε σαν στόχο να ενημερώσει τους μαθητές για την ομορφιά και την αξία του προγραμματισμού, αλλά και τις δυνατότητες επιχειρηματικότητας που προσφέρει.

Το Code Cyprus ξεκίνησε το 2013 με χρηματοδότηση από το Cyprus Fulbright Commission, στα πλαίσια του σχεδίου Μικρών Επιδοτήσεων για Αποφοίτους (Alumni Small Grants scheme). H ημερίδα για το 2015, έγινε σε συνεργασία με τη Cyta, την υποστήριξη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο.

Μετά από σύντομο χαιρετισμό και ομιλίες εκπροσώπων της CYTA και του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus ακολούθησε ομιλία από τον κ. Γ. Μαλέκκο, διευθυντή της PowerSoft. Ακολούθησαν εξειδικευμένα εργαστήρια με θέματα την εισαγωγή στο προγραμματισμό, τα παιχνίδια υπολογιστών, τη ρομποτική, και τις βάσεις δεδομένων. Σε αυτά δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές να γνωρίσουν τον προγραμματισμό. Αποκορύφωμα της ημερίδας ήταν το Κυνήγι Θησαυρού, όπου οι μαθητές ακολουθώντας ενδείξεις που εμφανίζονταν στις Android συσκευές τους έφταναν στον θησαυρό. Οι πρώτοι 6 νικητές κέρδισαν κουπόνια από τα Cytashops προσφορά της Cyta.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus δείχνει έμπρακτα τη στήριξη του σε ενέργειες ενημέρωσης και διαφώτισης μαθητών στον υπέροχο κόσμο των υπολογιστών.

Date