Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Latest News

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus χρυσός χορηγός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – BeachVolleyU21 2014

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus χρυσός χορηγός στο
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – BeachVolleyU21 2014

Η κορυφαία διεθνώς διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Volley 2014, επιστρέφει τον Ιούλιο 2014 στη Λάρνακα και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης!

Το Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί από τις 22 μέχρι και τις 27 Ιουλίου 2014 στην παραλία των Φοινικούδων και η φετινή διοργάνωση είναι για ηλικίες κάτω των 21 ετών. Οι αγώνες μαζί με τους προκριματικούς θα διαρκέσουν 6 μέρες και η παραμονή των αποστολών μέχρι και 2 εβδομάδες. Συμμετέχουν 72 ομάδες, 36 ομάδες ανδρών και 36 ομάδες γυναικών και από τις 5 ηπείρους. Επίσης 48 ομάδες, 24 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών θα διαγωνιστούν στους Προκριματικούς Αγώνες. Συνολικά θα διεξαχθούν πάνω από 280 παιγνίδια. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και θα συμμετέχουν αθλητές πέραν των 40 χωρών.

Μαζί με τις ομάδες και τις αποστολές των χωρών, αναμένεται ότι θα έρθει και πλήθος συνοδών των ομάδων. Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη Λάρνακα, πόλη διεξαγωγής των Αγώνων, περισσότερα από 2,500 άτομα, μεταξύ αυτών επιτετραμμένοι, διαιτητές, προσωπικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVB, δημοσιογράφοι διεθνών πρακτορείων, φίλαθλοι κτλ. Τους αγώνες αναμένεται να παρακολουθήσουν πέραν των 25,000 θεατών.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στέκεται στο πλευρό της πόλης του Λάρνακας, η οποία μετά από τη διοργάνωση και φιλοξενία για δεύτερη φορά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης – Beach Volley, πλέον καθιερώνεται στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. «Θεωρούμε επιβεβλημένη την συνεισφορά μας σε παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεις που προβάλουν και καθιερώνουν την πόλη μας αλλά και την χώρα, ως τον πλέον ικανό και άξιο πρεσβευτή και διοργανωτή τέτοιων μεγάλων αθλητικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, δε θα μπορούσαμε να απέχουμε από την στήριξη αθλητικών διοργανώσεων που προάγουν υγιή πρότυπα, αξίες και ιδεώδη που τείνουν δυστυχώς να εκλείψουν στην εποχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Στήβεν Σταυρινού.

Έμπρακτη απόδειξη για το ενδιαφέρον και την σημασία που αποδίδει το UCLan Cyprus προς τον αθλητισμό αποτελεί εξάλλου και το πρόγραμμα Επιστήμης του Αθλητισμού και της Άσκησης που προσφέρεται σε αυτό και στηρίζεται από τις αρτιότατες αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – Beach Volley U21 2014, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Λάρνακας και την Κυπριακή Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης-ΚΟΠΕ ΚΑΙ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. UCLan Cyprus #uclan #larnakabeachvolley

Date