UCLan Cyprus Logo

Ισότητα, Διαφορετικότητα & Ένταξη

Ανήκοντας στο UCLan Cyprus

Το Όραμά μας για την Ισότητα, Διαφορετικότητα και Ένταξη έως το 2028

    Στο University of Central Lancashire, Cyprus (UCLan Cyprus), πιστεύουμε στο να βοηθούμε τους ανθρώπους να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για να ανθίσουν στην εκπαίδευση, στην εργασία και στη ζωή. Αυτό το πνεύμα της «ευκαιρίας για όλους» παραμένει στο επίκεντρο της αποστολής μας από την ίδρυσή μας το 1828 ως οικογένεια του UCLan. Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε δύναμη θετικής αλλαγής, προωθώντας την ισότητα και εμπλουτίζοντας τις ζωές των φοιτητών, των συναδέλφων μας και των κοινοτήτων που εξυπηρετούμε πέρα από σύνορα. Βοηθούμε τους ανθρώπους να ανακαλύψουν το δυναμικό τους – όποιοι κι αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται στη ζωή – δίνοντάς τους τα μέσα να επιτύχουν τους στόχους τους και να χαράξουν μια πορεία προς ένα φωτεινότερο μέλλον. Για να επιτύχουμε σε αυτό το μεταμορφωτικό έργο, χρειάζεται να καλλιεργούμε διαρκώς μια κουλτούρα φιλόξενη και ανοιχτή προς όλους, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν αποκλείεται ή μένει πίσω, σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και άλλες γενικές αρχές ισότητας, διαφορετικότητας και ένταξης.

    Αναγνωρίζουμε, φυσικά, ότι ανισότητες υπάρχουν και παραμένουν όχι μόνο στον χώρο της ανώτερης εκπαίδευσης αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Παραδείγματα προκλήσεων περιλαμβάνουν την υποεκπροσώπηση γυναικών φοιτητριών σε κάποιους τομείς STEM ή τα σταθερά κενά επιδόσεων που υφίστανται για ορισμένες ομάδες φοιτητών. Εκστρατείες όπως το Black Lives Matter, η καμπάνια #metoo, καθώς και η πανδημία Covid-19, ανέδειξαν βαθιά ριζωμένες και διαρθρωτικές ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στην κοινωνία.

    Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε διάφορα έγγραφα που θα ενημερώνονται τακτικά από την Επιτροπή Ισότητας, Διαφορετικότητας και Ένταξης, παρουσιάζοντας το όραμά μας για τα θέματα αυτά (EDI), διασφαλίζοντας δίκαιη μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες για όλους, καθώς και τα Σχέδια και τις Δράσεις μας για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων (Gender Equality Plan).

    Είναι συλλογική μας ευθύνη, τόσο στους ακαδημαϊκούς όσο και στους διοικητικούς τομείς, να εξασφαλίσουμε ότι όλοι αντιμετωπίζονται ισότιμα, έχουν ίσες ευκαιρίες και νιώθουν ότι ανήκουν στο Πανεπιστήμιο. Η ενίσχυση του αισθήματος του «ανήκειν» είναι βασικό στοιχείο της προσπάθειάς μας να εξαλείψουμε ή να μειώσουμε σημαντικά τις ανισότητες που υπάρχουν σήμερα ανάμεσα στο προσωπικό και στους φοιτητές μας. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας σε όλες τις κοινότητές μας.

Δήλωση EDIΣχέδιο Ισότητας Φύλων

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Κύλιση στην κορυφή
Date
DRAG