Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Latest News

Αποφοίτηση Πανεπιστημίου UCLan CYPRUS 2014

Πραγματοποιήθηκε χθες η δεύτερη Τελετή Αποφοίτησης (2014) του Πανεπιστημίου UCLan CYPRUS στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ιδρύματος στη Λάρνακα.

Η άκρως εντυπωσιακή και υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου τελετή τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή και την τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον ίδιο, ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας, βουλευτές καθώς και μέλη της επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

Αποφοίτησαν συνολικά 33 φοιτητές ενώ τιμήθηκαν 13 φοιτητές για τις υψηλές επιδόσεις τους.

Στο χαιρετισμό της η Πρύτανης του Πανεπιστημίου σημείωσε ότι «η ατζέντα του Πανεπιστημίου είναι φιλόδοξη, καινοτόμος, γενναία και γεμάτη προκλήσεις. Ατζέντα απαραίτητη ώστε το Πανεπιστήμιο να συνεχίζει να διαπρέπει και να είναι ακόμη περισσότερο επιτυχημένο. Πρόκειται για μια ατζέντα ενός σύγχρονου παγκοσμίου επιπέδου Πανεπιστημίου».

Η Dr. Melinda Tan  δε παρέλειψε να υπογραμμίσει το υψηλό ακαδημαϊκό status των καθηγητών του Πανεπιστημίου ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις δραστηριότητες του Κέντρο Επιχειρηματικότητας του CEDAR και εξήγγειλε την έναρξη λειτουργίας ακόμη δύο κέντρων στο Πανεπιστήμιο υπό την ομπρέλα της Νομικής Σχολής: Του Κυπριακού Κέντρου Μεταρρύθμισης του Νομοθετικού Συστήματος και της Κυπριακής Ακαδημίας Σπουδών Ασφάλειας και Διπλωματίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής αφού συνεχάρη όλους του απόφοιτους αλλά και το Πανεπιστήμιο UCLan CYPRUS για το επίπεδό του ανέφερε ότι «κάθε αποφοίτηση αποτελεί ένα επίτευγμα αφού είναι το αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και αφοσίωσης. Θεωρούμε τα Πανεπιστήμια μας», είπε ο υπ. Παιδείας «καθρέφτη της προοπτικής ανάπτυξης μιας χώρας καθώς η ανάπτυξη εξαρτάται από την ικανότητα της κοινωνίας να αντεπεξέλθει σε προκλήσεις και να εισάξει καινοτόμες ιδέες».

Κατά την διάρκεια της τελετής τιμήθηκε ο Δρ. Δημήτριος Χατζηχαμπής, ο οποίος έχει διοριστεί ως Επίτιμος Διδάκτωρ (Fellow) στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και θα διδάσκει Φιλοσοφία του Δικαίου, Κυπριακό Δημόσιο Δίκαιο, Κυπριακό Δίκαιο Αστικών Αδικημάτων και Κυπριακό Δίκαιο περί Συμβάσεων. Επίσης, θα πρωτοστατήσει σε ακαδημαϊκή έρευνα για την μεταρρύθμιση του Δικαίου στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι στο Πανεπιστήμο UCLan CYPRUS λειτουργούν τρεις Σχολές: Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Σχολή Επιστημών και η Νομική Σχολή, κάτω από τις οποίες προσφέρεται μια ευρεία επιλογή προγραμμάτων σπουδών.

Όλα τα προγράμματα σπουδών διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα και ακολουθούν ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές με εκείνα του μητρικού πανεπιστημίου, με ταυτόχρονη έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι σχολές του Πανεπιστημίου συνεργάζονται με επαγγελματικούς φορείς όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου, και τα προγράμματα αυτά έχουν τύχει αναγνώρισης από διεθνούς φήμης επαγγελματικά σώματα. Επιπρόσθετα, όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς ενός χρόνου σπουδών στο UCLan Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus μέχρι και ενός έτους σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στην Ευρώπη, με το οποίο διατηρείται συνεργασία με το UCLan Cyprus.

Date