Go back to Homepage

Categories

#UCLanians BlogLatest NewsLaw AcademySchool NewsSeminars & EventsUncategorizedProfessional Short Courses

Month

Year

Seminars & Events

Διάλεξη με Θέμα ‘Αναδιοργάνωση της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και οι προοπτικές στον τομέα της μηχανικής στην Κύπρο’ στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Διάλεξη με Θέμα ‘Αναδιοργάνωση της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και οι προοπτικές στον τομέα της μηχανικής στην Κύπρο’ στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus 

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) διοργάνωσαν με επιτυχία διάλεξη την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 με θέμα: «Αναδιοργάνωση της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και οι προοπτικές στον τομέα της Μηχανικής στην Κύπρο». 

Η ανοικτή για το κοινό διάλεξη έγινε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στη Λάρνακα με ομιλητές τους Δρ Ηλία Μαρκάτζιη, Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τον Κον. Χριστόδουλο Χατζηοδυσσέως, Διευθυντή ΕΤΕΚ, τον Δρ Μάριο Ρασπόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και την Κα. Αννίτα Δημητρίου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. 

O Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης παρουσίασε την προσπάθεια που γίνεται στο ΥΠΠ για αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο και την ανάγκη της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας για τεχνικά άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Ο κος. Χριστόδουλος Χατζηοδυσσέως παρουσίασε το ρόλο του ΕΤΕΚ ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους καθώς και τις προοπτικές και ευκαιρίες της Μηχανικής στην Κύπρο.  Ο Δρ Μάριος Ρασπόπουλος εστιάστηκε στην ποικιλομορφία καθώς και το ευρύ φάσμα επιλογών και τις προοπτικές που παρέχει ο κλάδος Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής Μηχανικής και παρουσίασε το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών BEng (Hons) Electrical and Electronic Engineering που προσφέρεται από την Σχολή Επιστημών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και τόνισε τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό και ελκυστικό. Κλείνοντας η Κα. Αννίτα Δημητρίου τόνισε ότι η αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικότερα της μέσης τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη και ότι το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό ίδρυμα θα συμβάλει ουσιαστικά και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία.

 Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Καδή.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε έκθεση έργων μαθητών της μέσης τεχνικής εκπαίδευσης.

  

Date